Om Allecti

 

Fyra-mandariner.png

 

Allecti är ett enmanskonsultbolag inom HR som startade sin verksamhet 2013. Jag som driver företaget heter Pär Wallerborg och jag har 25 års HR-erfarenhet bakom mig, varav 17 år som HR-chef. Genom Allecti har jag ett antal upparbetade samarbeten med  företag inom till exempel rekrytering och arbetsrätt.

Allecti erbjuder ett brett spektrum av tjänster inom HR-området, från interim HR-chef till specialistroller av olika slag, inte minst inom frågor som pensioner och lön. Även uppdrag som handlar om målsystem, kultur och värderingar är min hemmaplan. Oavsett om  uppdraget är på en strategisk eller operativ nivå, är målet alltid att hitta de enklaste fungerande lösningarna.

Allectis mål är att leverera lösningar som fungerar även sedan uppdraget är slutfört. När relevant kunskap överförts till kunden: till medarbetare och i fungerande processer och metoder, är uppdraget lyckat. Det här är en stark drivkraft och bakgrunden till att Allecti inte strävar efter att ha samma uppdrag flera gånger hos en och samma  kund. Målet är istället att leverera tjänster med bestående värde.

Allecti är en passivform av det latinska verbet allego och betyder vald/valda. En HR-konsults viktigaste uppgift är att hjälpa kunden att välja rätt lösningar.

Pär Wallerborg
HR-konsult