Allecti HR erbjuder

HANDLEDNING

i praktisk lönekartläggning

Allecti HR har samlat mer 15 års erfarenhet från lönekartläggning i ett  utbildnings-kit som innehåller allt du behöver för att bli en bättre lönekartläggare eller beställare av lönekartläggningstjänster. Där ingår till exempel en 40-sidig lathund där du får följa en lönekartläggnings alla moment  från start till mål  i ett fiktivt företag. Utöver den lathunden ingår alla guider, instruktioner och mallar du behöver för att:

  •  radikalt förenkla arbetsvärderingen
  •  samverka bättre med medarbetare/fack
  •  avgöra om du behöver ett kartläggningssystem
  •  förstå vad system kan och inte kan göra
  •  leva upp till kraven i en DO-granskning
Dessutom ingår en timmes expertstöd från en erfaren lönekartläggare!

Paketets pris är 5000:-

DET HÄR INGÅR:

modeller för enklare arbetsvärdering

Hur du värderar med en förenklad faktorbaserad modell
Hur du gör arbetsvärderingen med en nivåbaserad modell
Men du får även en guide till traditionell arbetsvärdering med den faktorbaserade modellen

Guiden: "lönekartläggning i praktiken"

En guide där du får följa en lönekartläggning från start till mål i ett fiktivt företag. Teorier, lagar och Best Practice översatta till praktiska exempel i en lättillgänglig e-bok.

mallar, guider och exempel

Bakgrundsbeskrivningar och förklaringar för den vetgirige
Praktiskt inriktade lathundar och guider för den otålige
Exempel på diagram
Exempel på en rapport

1 timme expertstöd

Du får en timme personlig vägledning av en erfaren lönekartäggare.
Passa på att ställa alla frågor du har!

TIPS OCH FÖRSLAG DU INTE FÅR FRÅN ANDRA

En del av våra tips skiljer sig från dem du brukar få. Vi föreslår till exempel att du börjar med en översiktlig arbetsvärdering och bara fördjupar resonemangen där de behövs. Det vanliga arbetssättet är det motsatta: att bedöma varje befattning i detalj och först på slutet se om resultatet verkar rimligt. 

Det kan vi göra därför att vi har gedigen teoretisk och praktisk kunskap om lönekartläggning. Vi vet vad lagen säger och vad den syftar till. Vi vet vad DO rekommenderar och vad de anmärker på i sina granskningar. Vi har kunskap om den teoretiska bakgrunden till den faktorbaserade modell som helt dominerar marknaden idag och som praktiskt taget alla kartläggningssystem är baserade på. 

Den ursprungliga faktorbaserade modellen är kompetent och många kartläggningsverktyg ger utmärkt stöd för arbetsvärdering med den metoden. Men den är komplicerad och inte utan brister. Allt som oftast slutar arbetsvärderingen med att man i alla fall gör en rimlighetsbedömning av om de olika rollerna har hamnat rätt. Varför inte vända på steken och börja med det översiktliga, det uppenbara och lägga krutet på detaljer endast där det behövs? 

De förenklade modeller vi föreslår måste användas med en viss systematik för att lagens krav och syfte ska  uppfyllas. Därför har vi gjort guider som förklarar vad som krävs och hur du kan göra rent praktiskt. 

På samma sätt har vi omvandlat våra teoretiska insikter och praktiska kunskaper till guider och exempel när det gäller andra delar av lönekartläggningen: analys av praxis och förmåner, samverkan och dokumentation. Vår handledning gör dig garanterat till en mer effektiv lönekartläggare. 

Det expertstöd som ingår i paketet är något som särskilt utmärker vår tjänst och som vi vet kan vara till stor nytta. Använd det för att förstå något mer på djupet eller för att få konkret hjälp med något problem i kartläggningen. Du bestämmer!

Pär Wallerborg, HR-konsult med tidigare mångårig erfarenhet som HR-chef, står bakom innehållet i paketet.

Unik garanti

Vi är övertygade om att du kommer att ha nytta av vår handledning. Om du mot förmodan inte har det erbjuder vi en unik garanti: är du inte nöjd med innehållet, får du pengarna tillbaka. Vi blir förstås glada om du också berättar vad du saknar, men det är inget krav för att få ta del av garantin. 

Beställ handledning

du också!

Ta första steget mot en kostnadseffektiv lönekartläggning nu. Du betalar totalt 5000:-.

Pengarna tillbaka om du inte är nöjd!